Dear Rojgar Disha User Always Type in Google "RojgarDisha.com" To Check All Latest Sarkari Job Updates.

23 September 2018

Air force X & Y Group Phase - II Exam Adaptability Test - I Questions

1.    You are a sincere and dedicated manager in a reputed five-star hotel. You have been appointed as the Chief Manager of the Guwahati branch which needs to be developed. Your Salary has been hiked.

A.    You give it a shot for months and see how it goes
B.     You crib for limited resources and try to convince the superior to send somebody else instead of you
C.     You accept the challenge and go ahead with the project
D.    You accept another offer and leave the job

Answer :  C

Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I

2.    You are a team leader and you are supposed to hold a convention on HR issue. But your team members are unable to get adequate sponsorship.

A.    You put in your money and hold the event as scheduled
B.     You tell them things can work out like this and cancel the event
C.     You postpone the event and give them some more time
D.      You try and motivate them that they can do it

Answer :  D

Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I

3.    If you find yourself in a situation where you are required to make a power – point presentation and you are already bogged down by too much work , as the manager what would you do ?

A.    Cancel the seminar and reschedule according to your convenience
B.     Take an alternative mode of presentation
C.     Pass the buck to your subordinate , you are the boss , no one can question you
D.    Priorities Your work and try to squeeze out time for it .

Answer :  D
Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I

4.    You are in the parking area of a shopping complex. And , suddenly the electricity fails and there is total darkness. You will

A.    Shout for help
B.     Wait till the lights come
C.     try and take help from someone around
D.    Try and take help

Answer :  C
Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I

    5.  You are returning home from school. On the way , you find a sealed envelope in a street , fully addressed with unused stamps on it you would :

A.    Leave it there as it was and walk away
B.     Remove the stamps and destroy the envelope.
C.     Open the envelope, Find out who has dropped it by mistake, and send it to him if possible.
D.    Post it at the nearest letter box.

Answer :  D
Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I
    
    6.  While travelling in a train, you notice a man from the coach behind yours fall of the train. You would :

A.    Wait till the train stops at the next station and inform the railway authorities there.
B.     Shout at the falling man asking him to get quickly and entrain.
C.     Pull the alarm chain so that the train may stop and the man may be helped.
D.   Jump off the train to assist the falling man.

Answer :  C

Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I

    7. You are living in a college hostel. The dal served to you in the mess has a lot of stones. What would you do?

A.    Buy your own dal and cook it in your room.
B.     Bring the matter to the notice of mess incharge.
C.     Leave eating the dal altogether.
D.    Speak to the cook about chaging the dal.

Answer :  B
Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I
    
     8. You are alone in the house and there is quite danger of thieves around. Just then  , you hear a knock at the door . You would :

A.    Open the door to see who is there .
B.     Ask the servant to see who is there .
C.     Not open the door.
D.    First peep out from the window to confirm whether you know the person.

Answer :  D
Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I
  
    9. You are interviewed for a new job. Which of the following questions is most important to you ?

A.    Scope to develop your ideas and use them to improve the important.
B.     All the above are equally working of the organization .
C.     Remuneration you will be paid.
D.    Opportunities for promotions.

Answer :  B
Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I
    
    10.  You are playing in your in your friend’s house , when he gets studck with a naked electric wire . You would :

A.    Send for the doctor.
B.     Hold the wire and pull it away.
C.     Pull off the wire with a wooden stick.
D.    Hold him by the arms and try to set him free.

Answer :  C
Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I
  
     11. Your friend has not invited you to his marriage party . You will :

A.    Hold it against him.
B.     Ignore the whole affair.
C.     Send him your best wishes.
D.    Attend the ceremony.

Answer :  C
Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I
  
       12. While travelling in a train, you observe some college students pulling the alarm cahin simply to get down at their desired point. You Would :

A.    Keep quiet and do nothing.
B.     Inform the guard of the train as soon as it stops.
C.     With the help of some passengers, check them from doing so.
D.    Let them pull te chain but check them from detraining.

Answer :  C
Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I
  
      13. You are driving your car on the road when you hit against a fruit vendor’s cart . You would :

A.    Escape from the site by driving away.
B.     Insist that it was not your fault.
C.     Abuse the fruit vendor for putting his cart on the way.
D.    Pay the fruit vendor for the damage done to him.

Answer :  D
Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I
   
     14.  You are a guest at a dinner . The host asks you to take one more chapti after you stomach is full. You would :

A.    Make a blunt refuse.
B.     Make a bad face at him.
C.     Politely say that the food was too good and you have already eaten much.
D.    Take the chapatti.

Answer :  C
Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I
   
   15.  You are passing by a river and you know swimming. Suddenly , you hear the cry of a drowning child . You would :

A.    Look for professional drivers.
B.     Console the child’s parents.
C.     Wait to See if some other person is there to help.
D.    Dive into the river to save him.

Answer :  D
Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I
   
    16. You are in a bus. The bus reaches your stop but still you have not purchased the ticket because of heavy rush. What will you do ?

A.    Jump out quickly to avoid embarrassment.
B.     Call the conductor, Give him the money and get the ticket.
C.     Hand the money to someone sitting nearby to give it to the conductor.
D.    Give the money to the Driver.

Answer :  B
Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I
   
     17.  While you board a train at the station , You find a suitcase beneath your seat. You would:

A.    Open up the suitcase to look through its contents.
B.     Finding no one to claim it , take it to your own possession.
C.     Try to find out the address of the owner from the papers etc, it suitcase.
D.    Report the matter to the Police.

Answer :  D
Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I
     18.  While firing crackers, a child gets severe burns on the hand. What would you do?

A.    Dip the child’s  hands in cold water till there is no more burning sensation.
B.     Wash the hands with dettol.
C.     Send Someone to call the doctor.
D.    Apply some ointment on the affected area.

Answer :  A
Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I
    
    19.   You find that the person whom you call your friend has been cheating you. What would you do ?

A.    Break relations with him.
B.     Give him tit for tat .
C.     Tell other friends about him.
D.    Make him realize his mistake.

Answer :  D
Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I
    
    20. While attending your friend’s party , you see your friend’s muffler catching fire from the candle on the table behind him would :

A.    Rush to call friend’s mother.
B.     Ask your friend to see behind him.
C.     Take out the muffler and throw it away.
D.    Rush and taking out the muffler from his neck, drop it and pour water on it.

Answer :  D
Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I
     
    21. You are walking down the street and suddenly you see two hundred rupee notes on the pavement. What action will you take ?

A.    Give the money to a beggar.
B.     Deposit it in the nearest police station.
C.     Leave it where it is.
D.    Pocket it Yourself.

Answer :  B
Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I
    
   22. Your bathroom tap id leaking and is a constant source of irritating noise. You would :

A.    Call a plumber to repair the tap.
B.     Put a bucket underneath.
C.     Try to put up a cork upon the mouth of the tap.
D.    Sleep with pillows upon Your ears.

Answer :  A
Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I
    23. You find a lady’s purse dropped on the road and on picking it up , find a thousand rupees inside. You would :

A.    Stand there and wait for the owner.
B.     Take out the money and leave the purse there.
C.     Take the purse away.
D.    Deposit it at the nearest Police station.

Answer :  A
Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I
   
24. While sitting in a park, you observe that a smart young man comes to the place on a scooter, leaves it there and goes away with someone else on a motorbike. You would :

A.    Chase the Person.
B.     Inform the police at the nearby booth.
C.     Remain engaged in your enjoyment.
D.    Call back the person.

Answer :  B
Air force X Y Group Phase II Adaptability Test I

      25. You are Playing football in a park .When you kick the ball it strikes and breaks the window pane of a nearby house. You would:

A.    Demand your ball back from the house owner.
B.     Stealthily get your ball back.
C.     Say that it was no fault of yours.
D.    Apologies to the house owner and contribute to replace the glass.

Answer :  D